Każda gospodyni domowa codziennie używa ręczników. W kuchni z reguły można znaleźć kilka rodzajów na raz: do naczyń, rąk i mebli. Ręczniki wykorzystuje się także w łazience: do twarzy, dłoni i stóp. I nie zapominaj, że należy je często zmieniać.
Ręczniki powinny mieć kilka następujących cech:
Wymagania co do ich jakości są ogromne, podobnie jak zadania, jakie przed nimi stawiamy. Najlepszym wyborem są ręczniki firmy „Jarosław” wykonane z tkaniny waflowej. Bardzo dobrze wchłaniają wilgoć, nawet jeśli są mokre, szybko schną.
Każda gospodyni domowa z pewnością doceni tę jakość. Przecież w kuchni wykonuje wiele zadań związanych z wodą: myje warzywa, zmywa naczynia, płucze ściereczkę po wytarciu stołu w jadalni itp.
Po każdym zakończonym cyklu pozostają mokre dłonie, które gospodyni wyciera ręcznikiem 100 razy dziennie. A jeśli nie wyschnie szybko, będziesz musiał stale biegać po jego wymianę. Ręczniki są po prostu niezbędne, spełniają wiele funkcji, pomagając nam w gospodarstwie domowym i oszczędzając nasz czas!